Whisky’s

Wij hebben een zeer ruime collectie whisky’s en dan met name malt whisky’s uit diverse landen. Het aanbod wordt nog steeds verder uitgebreid. Zoekt u een fruitige, vriendelijke en toegankelijke whisky? Of gaat de voorkeur uit naar een whisky die rokerig en geturfd is? Wij hebben het allemaal in huis.    Graag voorzien wij u van deskundig advies. Om uw kennis verder te bevorderen kunt u bij ons verschillende whisky’s proeven of deelnemen aan een whiskyproeverij. Hieronder worden een aantal whisky’s uit ons assortiment voorgesteld.

Uiteraard betreft dit slechts een klein deel van ons assortiment.

Aberlour 16 YO double cask matured

De double cask matured houdt in dat een deel van de whisky rijpt op traditionele vaten, het andere deel op ex-sherry butts. De traditionele vaten dragen bij aan de ontwikkeling van de subtiele aroma’s in de whisky. Sherry butts dragen bij aan de ontwikkeling van zeer rijke aroma’s.

The Balvenie double wood 12 YO

The Balvenie Double wood is een 12 jaar oude whisky die het onderscheidende karakter verkrijgt door rijping in 2 verschillende vaten. De 1ste rijping vindt plaats op Amerikaans eikenhout en daarna wordt de whisky overgestoken in Europese sherry vaten.

The Benriach single malt whisky 12 YO

De BenRiach Distilleerderij ligt in het hart van The Speyside. In deze regio van Schotland zijn nog 44 werkende distilleerderijen te vinden waaronder de beroemde Glenfiddich, Macallan en Balvenie distilleerderijen.

Cardhu 12 YO

De malt whisky die gemaakt wordt bij Cardhu heeft een warme en pure smaak. Het is een smaak die overduidelijk erg populair is.
Cardhu zit in een elegante karaf met een beukenhouten stop. Het is een typisch voorbeeld van een single malt uit de Speyside.

The Glenrothes sherry cask reserve

De eerste Glenrothes die volledig de rijping ondergaan heeft op first-fill sherryvaten. Mondvullende whisky met een mooie finale. De complexiteit van de neus keert terug in de smaak. Zacht en kruidig. Fruitige aroma’s.

Edradour Caledonia 12 YO

Algemeen kun je stellen dat het karakter van Edradour erg stevig is. dit komt vooral door het gebruik van de zeer kleine distilleerketels. Jaarlijks produceert Edradour nog geen 100.000 liter spirit en is hiermee de kleinste distilleerderij van Schotland.

Glendronach 12 YO

Vanuit de Schotse hooglanden, maakt Distilleerderij GlenDronach al bijna sinds 200 jaar de mooiste single malts. In 2008 begon een ware renaissance en werd The BenRiach Distillery de trotse eigenaar van de GlenDronach.

Glenmorangie the original 10 YO

Glenmorangie The Original is een uitnodigende Single malt whisky uit The Highlands. De whisky is tweemaal gedistilleerd in de langste stills van Schotland en krijgt zo haar delicate gelaagdheid met vele florale en fruitige elementen.

The Macallan Amber

The Macallan Amber is naast de Siena en Ruby  een whisky in de nieuwe 1824 serie. Een no-age whisky met als inspiratiebron de kleur. Alle whisky’s in deze serie zijn gerijpt in Spaanse eikenhouten sherryvaten.

The Singleton Spey Cascade

Spey Cascade volgt het traditionele Dufftown single malt smaakprofiel en is gebotteld met whisky’s uit zowel Europese sherryvaten als Amerikaanse bourbon barrels. The Singleton serie is bedoeld om een nieuwe generatie whiskyliefhebbers te inspireren.

Tullibardine Sovereign

De whisky’s van Tullibardine zijn zachte en toegankelijke whisky’s. De Tullibardine Sovereign is een ongeveer 7 jaar oude single malt whisky gerijpt op ex-Bourbon vaten. De whisky heeft mooie vanille en kruidige tonen.

Highland Park 12 YO

Highland Park is opgericht in 1798 op Orkney Island en is de meest noordelijk gelegen actieve Schotse whiskydistilleerderij. Highland Park Single Malt dankt zijn unieke smaak aan het gebruik van lokale turf dat heide bevat. Dit geeft de whisky zijn typerende en zachte smaak.

Scapa 16 YO

Scapa 16 Year Old wordt evenals Highland Park gedistilleerd en gerijpt op de meest noordelijk gelegen eilanden van Schotland, de Orkney Islands. Bij deze Island malt ontbreekt elke vorm van rook en zout.

Ardbeg 10 YO

The Ultimate Islay malt Ardbeg wordt wereldwijd door kenners beschouwd als de meest geturfde , complexe en gerookte single malt van Islay. Turf is echter niet het enige dat in Ardberg te vinden is, verrassend genoeg is de whisky perfect in balans door een fruitige, bloemige zoetheid.

Bruichladdich Scottish Barley The Classic Laddie

Deze single malt whisky is gecreëerd door master distiller Jim McEwan, van persoonlijk door hem geselecteerde vaten. Gemaakt van 100% Schotse gerst, en daarna geheel gerijpt aan de kust van Loch Indaal, in de beste kwaliteit Amerikaans eiken vaten.

Laphroaig Quarter Cask

Stoere single malt whisky’s door de wilde aroma’s van turf, zeewier en jodium. You love it or you hate’ is een vaak gehoorde uitspraak over Laphroaig door het zeer sterke smaakpalet.

Jura Superstition

De Jura whisky range Jura single malt whisky bereikt zijn volle ontwikkeling na een zorgvuldig bepaalde rijpingsperiode in eikenhouten fusten. Jura is lichtvoetig met de zachtheid van een ware West-Highland malt en heeft een zacht zilte smaak met een lichte toon van turf.

Springbank 10 YO

Springbank Distillery is de enige distilleerderij in Schotland die het productieproces handmatig en volledig zelf uitvoert. De 10 jaar oude Springbank is de instapper van de Springbank lijn. De whisky is mooi in balans met een lichte rokerigheid en een krachtige afdronk.

Talisker Storm

Geen whisky geeft het karakter van zijn roots beter weer dan Talisker. Talisker storm is intenser en rokeriger dan de normale Talisker met diepere en krachtige ziltige ondertonen die in balans zijn met de kenmerkende warme zoetheid.

Bushmills Irish whiskey 10 YO

De Bushmills Distillery, gevestigd in Noord-Ierland is de oudste distilleerderij met licentie ter wereld. Deze 10 jaar oude single malt wordt drie keer gedistilleerd. Dit in tegenstelling tot een Schotse malt die over het algemeen 2 keer gedistilleerd wordt.